Analiza financiara a grupului de firme in vederea obtinerii de finantare

Este firma eligibila?

Primul pas este analiza financiara. Fie ca vorbim despre obținerea unei finanțări nerambursabile sau de atragerea de capital din diverse alte surse, cifrele ne spun care este situatia firmei. Chiar daca raspunsul nu-i favorabil din start, urmand recomandările noastre din timp, indicatorii financiari pot fi îmbunătățiti cu scopul pregătirii pentru accesarea finantarii dorite.

Cand trebuie facuta analiza financiara?

Imediat ce identificati nevoia de finantare. NU asteptati sa se lanseze un anumit program de finantare pentru a lua pulsul firmei. Urmariti din timp, indicatorii solicitati pe programele de finantare europeana cunoscute pot fi imbunatatiti. Avand in vedere ca in urmatorul orizont de programare, concurenta va creste, pregatirea nu mai este o optiune, este o necesitate.

Care sunt pasii?

DIAGNOSTIC

În prima etapă, scopul analizei îl constituie întocmirea diagnosticului financiar al întreprinderii în vederea evidențierii punctelor forte și a celor slabe, adică a stării de sănătate sau de slăbiciune financiară. Mai mult, analiza societății la nivelul bilanțului, precum și la nivelul balanței, va identifica potențialul de atragere de capital prin fonduri europene sau/și prin credite bancare sau investiții de tip ”equity”.

RECOMANDĂRI FINANCIARE

În a doua etapă, vom pregăti o serie de recomandări cu scopul de a îmbunătăți parametrii financiari și pentru a eficientiza costurile existente, prin care se pot realiza economii semnificative cu efect direct în rezultatul net al unui exercițiu financiar. Astfel, ne propunem să pregătim din timp compania pentru oportunități de tipul infuziilor externe de capital și să-i amplificăm șansele de a obține diverse finanțări pentru proiectele de investiții.

MONITORIZAREA INDICATORILOR CRITICI

Cea de-a treia fază include monitorizarea integrării recomandările primite. Aceasta presupune verificarea periodică a modului în care societatea aplică recomandările, dar și păstrarea parametrilor financiari stabiliți în anumite limite, astfel încât investiția vizată să poată fi realizată.

VREAU SA CUMPAR SERVICIUL

Pretul acestui serviciu este 9500 Lei + TVA (calculat la cursulul BNR) si include analiza unui grup de pana la 5 firme. Pentru a analiza unui grup mai mare de firme sau pentru analiza unei singure firme, va rog sa ne trimiteti o solicitare pe pagina de Contact a firmei. Dupa completarea formularului de mai jos, iti vom emite o factura pentru avansul in valoare de 1.000 de euro, urmand ca plata finala a celor 1.000 de euro sa se faca la primirea analizei financiare. Factura aferenta avansului va fi emisa in maxim 3 zile lucratoare dupa confirmarea comenzii.

Analiza eligibilitatii