Cum îmi pregătesc proiectul pentru succes?

Cum pregătesc proiectul pentru a evita ieșirea din termen pentru aplicație sau erori de concepție care să afecteze posibilitatea accesării banilor la implementare?

Fie că vorbim de proiecte clasice sau de unele extrem de inovatoare, fereastra de oportunitate din România cu privire la energie verde și domeniile conexe este acum deschisă. TDP Energy Hub vă sprijină să vă stabiliți corect pașii și să vă optimizați conceptul de proiect. De asemenea, vă asistăm în toate fazele ciclului de proiect: dezvoltarea proiectului, integrarea de noi tehnologii și transferul tehnologic, obținerea de finanțări publice și private, implementarea proiectelor, monitorizarea și operarea lor, adaptarea la nevoile de schimbare.

Având în vedere multitudinea de factori de care trebuie să țineți cont, deciziile nu sunt întotdeauna ușoare, nici evidente din start. De aceea, bazându-ne deja pe o experiență relevantă în dezvoltarea proiectelor în domeniul energiei verzi,  vă oferim o strategie integrată a viziunii de dezvoltare a firmei cu  programele, soluțiile și experții cheie pentru optimizarea atragerii finanțărilor. În plus, înțelegem procesul de producție a energiei regenerabile prin tehnologiile de ultimă oră de la faza de concept până la operare și vă putem oferi o imagine de ansamblu. 

PASUL 1

Alegeți un partener de drum lung pentru a vă sta alături în această etapă în care nu aveți nevoie de un executant, ci de un partener cu viziune

Semnarea unui contract de consultanță din timp poate crește substanțial șansele de aprobare a unei aplicații de finanțare. Astfel, echipa de consultanță și proiectare vă poate sfătui pentru a adopta o strategie optimă și poate lucra din timp pentru rezolvarea aspectelor financiare (restructurare bilanț, soluții de cofinanțare, identificare sarcini și soluții) și a celor legale (clarificarea situației terenului pentru instalarea investiției, traseele racordurilor, avize și autorizații existente și necesar a fi obținute, amplasarea substației și a punctelor de măsurare).

PASUL 2

Începeți pregătirea proiectului sau a proiectelor integrate cât mai repede posibil

Deși timpul pare lung, după ce decideți strategia și vă alegeți echipa de lucru, începeți  rapid pregătirea. Aceasta poate dura chiar și 90 de zile, având în vedere că în acest interval  trebuie să:

  • obțineți certificatul de urbanism
  • obțineți autorizația de investiție
  • compilați toate documentele necesare pentru obținerea autorizației de mediu
  • finalizați soluția de conectare propusă
  • realizați un studiu de fezabilitate aprobat de către beneficiar
  • finalizați analiza financiară și restructurarea bilanțului pentru a putea îndeplini condițiile de finanțare și de a evita blocarea depunerii unei aplicații de finanțare.

Dacă doriți să vă stabiliți corect pașii și să vă optimizați conceptul de proiect pe baza unei analize detaliate a soluțiilor de finanțare, TDP Energy Hub vă stă la dispoziție.