Cum poți înființa un siloz de cereale cu bani europeni

Ne aflăm în perioada în care, pentru majoritatea culturilor de cereale păioase, s-a încheiat recoltatul și fermierii se pregătesc pentru recoltarea culturilor de floarea soarelui și porumb.
În condițiile în care prețurile de valorificare cu care fermierii își vând producția obținută cu destul de mult efort financiar de abia reușesc să acopere cheltuielile de producție, se întrevede o întrebare deosebit de actuală:
Pentru tot mai mulți fermieri care aplică tehnologii de cultură moderne și folosesc la maximum potențialul biologic al hibrizilor a devenit un deziderat să acorde o atenție importantă și etapelor de însilozare, după recoltare (condiționare, selectare, uscare). Deci, implicit asupra depozitării producției. De asemenea, agricultorii care sunt interesați de adăugarea de plus valoare producției obținute pot dezvolta și capacități de procesare a producției agricole primare, pe lângă construcția propriu-zisă a unui siloz de cereale.

Depozitarea recoltei în propriile silozuri de cereale poate aduce un preț mai bun pentru fermieri. Pentru mai multe informatii va poate ajuta colegul nostru Ovidiu Petra 

 

Lasă un comentariu