Consultanță pentru optimizarea conceptelor de proiect și a strategiei de accesare a fondurilor europene

De ce este util acest serviciu?

Poate va este clara directia de dezvoltare a firmei, poate aveti o idee pe care doriti implementata sau poate tintiti o finantare europeana, pur si simplu. Punctul de pornire este acelasi, strategia de afaceri, nu identificarea diverselor programe de finanțare.

Cu alte cuvinte, desi primele întrebari pe care le primim de cele mai multe ori sunt: ”există fonduri pentru domeniul x” sau ”pentru ce se mai dau fonduri?”, va vom ghida cu maiestrie catre strategia de afaceri potrivita si vom gasi finantarea potrivita pentru aceasta.

În esență, fondurile europene sunt un plus, un beneficiu în cazul unei afaceri pe care te gandesti să o faci cu sau fără acestea, nu un scop în sine. Am observat ca, pe termen lung, se transforma in afaceri de succes, proiectele care se potrivesc cu directia de dezvoltare a beneficiarului. In schimb, cele care pornesc la drum cu scopul de a lua finantare, devin pe parcurs o povara.
Bianca Serbu, Consultant TDP Partners

Ce include o strategie de afaceri?

Pe scurt, va sprijinim sa identificati răspunsurile la următoarele întrebări:

Care sunt domeniile de activitate care vă interesează? Aveți atuurile pentru a avea succes pe piața respectivă? Ce ați putea îmbunătăți?

Cât de fezabile și de ”viitor” sunt aceste domenii de activitate?

Care este progresul tehnologic și ultimele inovări din acest domeniu?

Ce fonduri sunt disponibile pentru finanțarea domeniului?

Cum vă puteți pregăti pentru depunere? Ce trebuie să aveți în vedere?

Ce șanse de succes are proiectul respectiv? Ar fi utilă o altă abordare pentru dezvoltarea afacerii?

Este strategia de afaceri suficienta pentru accesarea de fonduri europene?

Nu. Dupa ce stabilim detaliile strategiei, va sprijinim sa o transpuneti intr-un proiect eligibil pentru a accesa finantarea europeana. Mai mult, schițam împreună un concept de proiect fezabil economic, atenți fiind să nu facem mari compromisuri cu scopul ca acesta să se aprobe, pentru a evita ca, după 3 ani, după 5 ani sau poate chiar 7 ani, afacerea să fie îngenunchiată de povara deghizată în beneficiu.

Toti clientii nostri au beneficiat de concepte de proiect imbunatatite, astfel incat mai putin de o.1% din sumele contractate prin intermediul fondurilor europene au fost rambursate in perioada de monitorizare. Suntem un partener de drum lung, de aceea ne imaginam alaturi de dumneavoastra pana la ultima vizita de monitorizare, nu doar in etapa scrierii proiectului.

Vreau sa discutam despre optimizarea conceptelui de proiect și a strategiei de accesare a fondurilor europene

OPTIMIZAREA CONCEPTELOR DE PROIECT